🎁 
Vyberte si dárek k objednávce nad 1 500 Kč
📦 
Doprava ZDARMA do Zásilkovny u objednávky nad 1000 Kč
Zákaznická podpora 373 730 950
Po - Pá 10:00-18:00

Ochrana při důkladné hygieně rukou

7. červenec 2020

Doba koronovirová vyvolala důkladnou hygienu rukou a pokožka potřebuje více chránit Krémem s minerály Mrtvého moře proti ekzémům.

Ochrana při důkladné hygieně rukouOchrana při důkladné hygieně rukou

Aktuálně v rámci prevence proti nákaze koronavirem jsme si poměrně rychle zvykli na podstatně vyšší stupeň hygieny, než je běžné . Mám nyní na mysli časté a důkladné mytí rukou mýdlem včetně  používání dezinfekce, kterou mnohdy aplikujeme rovněž přímo na pokožku.

Ruku na srdce, kolik z nás, i za normálních okolností, dbá na ochranu   rukou – když uklízí doma s chemikáliemi obsahujícími dezinfekci, dělá něco na zahradě nebo potřebuje k práci cement, sádru a písek ?  Pokožka sice leccos vydrží, ale jednou toho je prostě dost, dojde k porušení její přirozené bariéry a ke slovu se přihlásí “nějaký ekzém“.

A co teprve pracovníci integrovaného záchranného systému, personál nemocnic, sociálních služeb i lidé mnoha dalších profesí používající ochranné rukavice z různých materiálů. Nejprve pokožku rukou ovlivňuje materiál rukavic a jejich neprodyšnost, následně důkladná profesionální hygiena.

Dostávám se k závěru, možná už ho sami pociťujete. Svědí vás pokožka rukou, je příliš suchá, nelíbí se vám její červenání na kloubech,  mezi prsty nebo na několika místech popraskala ? Pokud ano, s největší pravděpodobností máte kontaktní dermatitidu. Tenhle odborný termín pro výše uvedené příznaky  lidé běžně označují jako „nějaký ekzém“. V podstatě mají pravdu. Jen  to nechce zůstat pouze u konstatování a čekat, že se  „nějak všechno samo spraví“, ale stav řešit.


zdoj: archiv Dermatologické kliniky FN Plzeň

Můj tip ? Podívejte se na  nabídku ochranných krémů na ruce a sami hledejte, co vám bude vyhovovat, co posílí kožní barieru a tím ochranu pokožky rukou. Popis a cena nejsou vždy úplně spolehlivým ukazatelem.  Na základě  výsledků klinické studie provedené u nás na dermatovenerologické klinice Fakultní nemocnice  Plzeň v roce 2014 u izraelského ochranného na krému ARAD Natural Beauty, ale také podle mé vlastní zkušenosti, doporučuji tento výrobek obsahující minerály Mrtvého moře.

MUDr. Martin Novák
dermatovenerologická klinika
FN Plzeň